#woning transformatie uitbouw, #monumentenzorg, #monumentenontwerp

Mauritstraat te Vianen

Uitbreiding woning - Hamersstraat te Nieuwegein

Deze aanbouw hoort in haar voorkomen en materiaalgebruik bij het hoofdvolume, doch heeft het ook een eigen expressie. Het is gemaakt om het leefgebied van de opdrachtgevers op de begane grond te vergroten en comfortabel te maken voor nu en de komende jaren.

#woning transformatie uitbouw, #monumentenzorg, #monumentenontwerp

Achter St.-Pieter te Utrecht

Dit is een renovatieproject van een rijksmonument in het centrum van Utrecht met uitzicht op de Domtoren. Het programma van eis van de opdrachtgever zorgvuldig integreren met respect voor het erfgoed en toch ook aandacht hebben voor de uitdagingen van de toekomst is waar we de aandacht op hebben gelegd. We hebben hiervoor het monument zo goed mogelijk ontzien, onze ingrepen vereenvoudigd en duurzame materialen gebruikt.

container transformatie paviljoen pavilion

Mendelssohnstraat te Utrecht

Uitbreiding woning Mendelssohnstraat te Utrecht. Dit project is een uitbreiding van de keuken-woonkamer. Hier is ruimte gemaakt om rustig te zitten en te genieten. Het is een complex ontwerp dat moeiteloos binnen verbindt met buiten en andersom afhankelijk van de vraag en het klimaat. Project is in uitvoering.

Villa ontwerpen Afrika Africa

HB176

De woning bevindt zich aan de entree van het dorp Hei-en Boeicop. De rommelige bestaande gevels zijn rustig en simpel geworden door het ritme van de Ayous delen (hout). De nieuwe, efficiente ruimtelijke organisatie heeft ruimte gemaakt voor een extra kamer. Met een RC van 6, het gebruik van zonnepanelen en Hr+++ glas is het gebouw klaargestoomd voor de toekomst.

Uitbreiding woning - Hamersstraat te Nieuwegein

Deze aanbouw hoort in haar voorkomen en materiaalgebruik bij het hoofdvolume, doch heeft het ook een eigen expressie. Het is gemaakt om het leefgebied van de opdrachtgevers op de begane grond te vergroten en comfortabel te maken voor nu en de komende jaren.

woning transformatie uitbouw

Kraanven Loon op Zand

In het kader van mogelijke mantelzorg in de toekomst geeft deze bijzondere uitbreiding en transformatie van de woning op Kraanven een evenwichtig antwoord. Door het creëren van prive, transitieruimtes en gezamenlijke ontmoetingsruimtes is het mogelijk, dat zowel de oude bewoners als hun ingetrokken kinderen en kleinkinderen zich thuis (blijven)voelen.

#architectuur, #design, #greendesign, #architecture, #Natuur

Natuur inclusief

Dit is een studie naar kwalitatieve openbare ruimte in Amsterdam west. Op het maaiveld van een wereld metropool als Amsterdam dient de natuur weer zijn intreding te doen voor de co2 opname, maar ook voor het welzijn van de bewoners en gebruikers van de stedelijke ruimte. Een groen, autoloos plein als reactie op het stedelijke bouwen is hier onze bijdrage.

#architectuur, #design, #greendesign, #transformatie, #herbestemming

SEOTEC in Zeist

Dit project is een herbestemming van een bedrijfspand tot een cultureel, maatschappelijk gebouw. In de nieuwe functie zal het een centrum worden voor Oegoeren in Nederland. Het wordt een plaats waar ze bijeen kunnen komen om hun cultuur te vieren en integratieles krijgen. De kinderen kunnen in dit nieuwe centrum extra onderwijs krijgen.

#architectuur, #design, #greendesign, #zink

Kerkstraat te Vianen

Dit is een herbestemming van een voormalig winkelpand tot 2 woningen. Het nieuwe programma (ruimte maken voor ouders - kinderen en hun samenkomst), de context (midden in de stad) en de situatie (verhouding) van de opdrachtgevers maken dit project complex in veel opzichten. We hebben een complex, maar prachtige architectonische transformatie gerealiseerd.

Atelier woning architectonisch beton

B-huis

B(Beton)-huis is een ontwerpstudie naar open en gesloten ruimte creëren met beton. Door schijfwerking en inklemming van grote betonoppervlaktes wordt een architectonisch spannend object gecreëerd, dat schoon en evenwichtig is. Door haar strakke lijnen en grote openingen oogt het gebouw modern en de binnenruimtes zijn verrassend en sereen.

container transformatie paviljoen pavilion

Mirrored paviljoen

Mirrored paviljoen is een herbestemming van een zeecontainer tot een moderne en mobiele exibitie ruimte. Het is van buiten naar binnen reflecterend en transparant van binnenuit. Door het lichtgewicht kan men op allerlei interessante plekken een tentoonstelling organiseren om een bepaald onderwerp aan de man te brengen.

Mobiliteit container transformatie herbestemming

Mobiele bioscoop

Deze getransformeerde zeecontainer tot mobiele bioscoop wordt ingezet als catalysator voor sociale interactie in wijken met achterstand. Het is een plek waar bewoners van de wijk elkaar ontmoeten om gezamenlijk te ontspannen (kijken van een film), te leren (informatieve film) en of om samen een oplossing te bedenken voor de problemen in de wijk.

Interieur ontwerp kantoorgebouw

Mediquest

De groei van het bedrijf Mediquest in Utrecht is aan de basis van deze opdracht. Het kantoor boven is een subtiele verlenging van het kantoor beneden met vervewen eigenschappen. De transparante structuur van het bedrijf is vertaald naar lange zichtlijnen en transparante wanden. Toch hebben beide ruimtes hun eigen karakter en sfeer.

Ontwerp zolder trap  vergroten ruimtelijke ervaring

Ouderwijkerveldstraat

Hokjes van de oude zolder gesloopt - knieschot verlengd - nieuwe zoldertrap en nieuwe vloerafwerking geplaatst. Deze ingrepen (ruimtelijk - materiaalgebruik) hebben bijgedragen aan de ene kant aan het verbeteren van de ontsluiting van de zolder en aan de andere kant aan het vergroten van de ruimtelijke ervaring daarvan.

paviljoen doorzichtig beton ontwerp sociaal ontwerpen

Paradox

Dit paviljoen is gemaakt met doorzichtig beton. Het is een sociaal object in de wijk, waar de jeugd aan de slag gaat met theater en dans. Het gebruikte materiaal heeft een hybride karakter; aan de ene kant opaque (overdag- van buiten naar binnen) en aan de andere kant transluscent (overdag- van binnen naar buiten) en vice versa bij schemering.

Innovatief verpleeghuis

BTNM

Dit is een innovatief verpleeghuis voor dementerende ouderen. Deze groep ouderen wordt vaak aan de rand van de samenleving geplaatst, terwijl zij gewend zijn aan de stedelijke dynamiek. Dit project brengt ze weer midden in het maatschappelijke verkeer. Het wordt boven op een treinstation geplaatst om interactie te stimuleren tussen de maatschappij en de ouderen.

Woon werken Atelier container transformatie

Woon-werk unit

Zeecontainers zijn interessante objecten om te herbestemmen tot een woning. Ze zijn constructief, licht en mobiel. Dit ontwerp is een ideale oplossing voor startende ondernemers. Het WW-unit biedt naast het wonen ook ruimte voor werken. Het is een unieke, inspirerende en betaalbare broedplaatst voor starters. De organisatie van de unit is kleinschalig, groen en overzichtelijk.

Conceptwoning opkomende middenklasse

Sankofa

Sankofa is ontworpen voor de groeiende middenklasse in Ghana. Het is een knipoog naar het gelijknamige symbool in de Ashanti cultuur:"Leer van het verleden om grote stappen vooruit te maken". Die waarde is subtiel verwerkt in dit ontwerp: morfologisch (verbinding 2 volumes), cultureel (ruimte gemaakt voor persoonlijke versus collectieve ontwikkeling), materiaalgebruik (verbinding 2 volumes).

Spacecabin zeecontainer transformatie kleinwonen

Space cabin

Space cabin is een wooncomplex gemaakt van zeecontainers tot comfortabele woningen voor studenten van de universiteit van Tamale/Ghana. De openplateau geeft ruimte voor de studenten om elkaar te ontmoeten en wellicht samen te werken en van elkaar te leren. Dit project is ook gepubliceerd in het digitale architectuurblad www.inhabitat.com

Onderzoekend ontwerpen vooruitstrevend ontwerpen

De scope

Scope is een experiment. Het is een ontwerpstudie over hoe je een futuristisch gebouw met 3D max maakt. Deze conceptuele schets is zeer complex om te realiseren, het ziet er ongewoon, inspirerend en erg vooruitstrevend uit. Het wordt gemaakt met geprefabriceerd beton en kan worden ingezet als expositieruimte in de openbare ruimte.

interieur ontwerp appartement

Velperplein

Bij deze opdracht heeft Green Cabinet het interieur van drie appartementen op de het velperplein in Arnhem ontworpen voor REJOKO (vastgoedbedrijf). Dit is het tweede ontwerp van de keuken in het hoek appartement. Deze keuken is verweven met de woonkamer doch heeft het een eigen karakter. het is licht, compact en kleurrijk.

Atelier woning architectonisch beton

Voorstraat in Woudenberg

Dit is een herbestemming van een winkelpand tot 8 woningen in het centrum van Woudenberg. We hebben hier efficient gebruik gemaakt van de bestaande constructie, materialen en ruimte om de indeling te maken voor de nieuwe functie. De 8 nieuwe woningen zijn levensloop bestendig. Aan de achterkant hebben we ruimte gemaakt voor de tuinen.

3D print woningbouw

Vogelstraat

Schetsontwerp van een woning op de vogelstraat in Den Bosch. Dit is een pilotproject, waarbij 3D printing wordt ingezet in alle fases van ontwerp tot realisatie. Op deze manier komen wij samen met de opdrachtgevers en de andere adviseurs tot betere ontwerpbeslissingen, wordt de kwaliteit verhoogd, het proces transparant en verrassingen worden eerder gezien en getackeld.

Onderzoekend ontwerpen

Atelier woning

Ik ben altijd gefascineerd geweest met de vraag hoe architecten, ontwerpers wonen. Degene die ruimtes en objecten bedenken, (laten)maken. Dit ontwerp is daar een antwoord op. het is een woningcomplex, dat samenwerken stimuleert, een inspirerend gebaar waar ontmoeting openlijk is, maar ook een plek waar men zich terug kan trekken voor zijn/haar creative invulling.

Integratie van cultuur in de wijk sociaal ontwerpen

Dance studio

De integratie van culturele voorzieningen in de wijk maakt het laagdrempelig voor mensen om ermee kennis te maken en of die kennis te verdiepen. Zo'n ingreep hoort ingezet te worden bij de ontwikkeling van elke wijk, omdat het zowel de wijk als samenleving verrijkt . Het biedt tevens lokale ondernemers een platform door de bedrijvigheid.

bouwen in Afrika Africa - villa ontwerp

Kaporo villa

Dit ontwerp is geïnspireerd door de prachtige locatie aan de kust in de wijk kaporo (Guinee). Deze moderne villa is vormgegeven door vlakwerken en inklemming. De ruimte die daardoor (vouwen van beton) ontstaat is binnen spannend en wordt aan de buitenkant bekleedt met glas. Door deze grote openingen kunnen de bewoners optimaal van de omgeving genieten.